Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Приемането на новата конституция на Турция е основен приоритет за властите 


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва окачестви през днешния ден приемането на нова конституция на страната един от най-важните цели на управляващите, предадоха турските медии.

Решени сме да внесем плана за нова конституция на Турция в Народното събрание и да го приемем допустимо най-скоро. Конституция, която да дава отговор на ползите и волята на народа. Това е един от целите на Турция през новия век, съобщи Ердоган през днешния ден по време на представянето в Анкара на плана " Векът на Турция ".

Визията " Векът на Турция " съдържа програмата и задачите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за втория век на Република Турция.

По публични данни в събитието, което се състоя в спортна зала в Анкара, са взели участие към 30 000 души - представители на политическия хайлайф, обществеността, бизнеса и ръководители на задгранични дипломатически задачи в Турция.

В речта си при откриването на есенната парламентарна сесия на Турция на 1 октомври Ердоган прикани за бързо приемане на нова конституция, която да размени сегашната, призната през 1982 година след военния прелом през 1980 година

Турският водач предложи също по този начин да се утвърди правото на дамите да носят хиджаб. На 5 октомври турският министър на правораздаването Бекир Боздаг разгласи, че е почнала работата по нов главен закон. 

Ердоган приказва през днешния ден по редица други въпроси, в това число за доставките на газ.

Турският президент изрази вяра, че доставките на съветски природен газ за Европа ще може да бъдат осъществени посредством газопровода " Турски поток ".

Ердоган съобщи още, че е почнала подготовката за изпращане на първия турски космонавт до Международната галактическа станция (МКС) през 2023 година

В рамките на националната галактическа стратегия започнахме подготовка за изпращане на първия ни жител до МКС през идната година, сподели Ердоган.

През 2021 година президентът на Турция разгласи началото на национална галактическа стратегия, която включва образование на астронавти и изпращане на лична ракета до Луната. Той ще коства към 6 милиарда $, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР