Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ахмет Давутоглу: Ердоган скоро ще бъде свален с военен преврат

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва е зависим на военни пучисти и скоро ще бъде "елиминиран " от контролиращата го секта. Той ще бъде свален с боен прелом. Това разгласи някогашният министър председател на страната, а в този момент водач на опозиционната Партия на бъдещето Ахмет Давутоглу, предава eadaily.com.

Някога близкият помощник на Ердоган сподели, че турският водач е бил мощно повлиян и от младшия си съдружен сътрудник и водач на крайнодясната Партия на националистическото придвижване (PND) Девлет Бахчели, отбелязва dnes.dir.bg.

"В момента Ердоган е под управлението на остатъци от интервала от 28 февруари ", сподели Давутоглу в изявление за турския ефирен канал Karar, базирайки се на "кадифения прелом " от 1997 година, който се счита, че е стимулиран от страха на светските военни в Турция от тогавашната власт.

"Предупреждавам. Г-н Ердоган скоро ще бъде отстранен. Г-н Ердоган е на кръстопът, ще му бъде доста мъчно да завоюва избори с Народния алианс (коалицията на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, водена от Ердоган и PND Девлет Бахчели - б.р.) ", разгласи Давутоглу.

Той подлага на критика Ердоган, че не е взел отношение по отношение на нападението, станало по-рано този месец, против представител на опозицията, който беше ранен.

Заместник-председателят на Партията на бъдещето Селчук Оздаг беше нападнат от въоръжена група пред дома му в Анкара. Двама души бяха арестувани по отношение на нападението, за което се твърди, че е осъществено от група, обвързвана с турски националисти.

Давутоглу счита, че Ердоган не приема офанзивата съществено, защото не е поискал "на Оздаг да се възвърне бързо и не се е зарекъл да открие нарушителите ".

Припомняме, че Ахмет Давутоглу напусна ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) предходната година и разгласи на 13 декември 2019 година основаването на Партията на бъдещето. Давутоглу придружи представянето на своя политически план с следващата порция остра рецензия към президента и ПСР. Според него развиването на Турция се лимитира от концентрацията на власт, икономическата рецесия и атмосферата на боязън.

Бившият министър председател прикани своите сътрудници да "преразгледат политическата система " на Турция.

Давутоглу стана министър председател на Турция през 2014 година - след петгодишен мандат като външен министър. Но през 2016 година ненадейно се раздели с Ердоган и подаде оставка.

Дистанцирането на Давутоглу, на някогашния вицепремиер Али Бабаджан и на редица други видни функционери на ПСР, в това число някогашния турски президент Абдула Гюл, от Ердоган пристигна след опита за прелом през юли 2016 година

Освен това Давутоглу е измежду политиците, които не утвърждават прекосяването на Турция от парламентарна към президентска система на ръководство, а това бе инициирано от сегашния държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР