Ако сте фен на бялото пилешко месо, тогава опитайте тази

...
Ако сте фен на бялото пилешко месо, тогава опитайте тази
Коментари Харесай

Сочно пиле в чеснов сос: Евтино ястие, което всеки може да приготви, а вкусът му е като от професионална кухня!

Ако сте почитател на бялото пилешко месо, тогава пробвайте тази рецепта за Сочно пиле в чеснов сос, който резервира месото сочно и ароматно. Пилешкото месо е доста вкусно, само че и елементарно за подготвяне. Технологията е доста простичка, като единственото, за което би трябвало да внимавате, е месото да не се готви доста дълго и да не излезе изсъхнало. За да предотвратите това, ще ви помогне бульонът, който прави всяко месо сочно и меко. Бульонът може да си го приготвите сами, а в случай че сега не разполагате с него, просто разтворете едно кубче бульон в гореща вода. Ето какво ви би трябвало за пиленцето в чеснов сос: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

 сочно пиле в чесън

Сочно пиле в чеснов сос

Продукти: 

1 бр. пилешко филе

2 с.л. брашно

малко олио

малко масло (2 с. л.)

сол и черен пипер

чесън на прах/гранули

2 скилидки чесън

риган

100 мл гореща вода или бульон (или разтворено малко кубче бульон)

1 супена лъжица лимонен сок, риган, малко свеж магданоз

Приготвяне: 

Почистете пилешкото месо от жилките, измийте го със студена вода и го избършете със салфетка. След това го нарежете на дребни кубчета, поръсете със сол, черен пипер и чесън на прахуляк.

Смесете месото с подправките в по-дълбока купа. Поръсете една претъпкана супена лъжица брашно върху месото, след което разбъркайте с лъжица, с цел да се разпредели отмерено. Загрейте малко олио в тиган и запържете месото за малко, до момента в който се запече от всички страни.

 пиле в брашно

 пилешко филе в тиган

Извадете месото от тигана и в същата лой прибавете малко масло (около цялостна супена лъжица) и когато се разтопи, прибавете нарязани на ситно (или пресовани през преса) две-три огромни скилидки чесън и една супена лъжица брашно.

 зачервено пиле

 пържено пиле  чесън в тиган

Разбъркайте, по-късно прибавете супена лъжица лимонен сок и дребна чаена лъжичка изсъхнал риган. Отново се разбърква и се запържва малко, до момента в който се размирише, след което се долива 100 мл гореща вода или бульон (може и пилешки бульон).

 чеснов сос

Разбъркайте за малко, до момента в който течността се сгъсти, след което прибавете авансово запърженото месо.

 пилешко в чесън

Оставете да къкри за малко на ниска температура, до момента в който се поемат усетите, след което поръсете от горната страна със ситно нарязан свеж магданоз и сервирайте.

 пилешко в чеснов сос

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР