Турският президент Реджеп Ердоган определи като абсолютно неприемлив мирния план

...
Турският президент Реджеп Ердоган определи като абсолютно неприемлив мирния план
Коментари Харесай

Турция отхвърли плана на Тръмп за Близкия изток

Турският президент Реджеп Ердоган дефинира като " безусловно недопустим " мирния проект за Близкия изток, показан през вчерашния ден от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Според него самодейността на Съединени американски щати " единствено легитимира израелската окупация " на палестинските територии и пренебрегва правата на Палестина. Той акцентира, че Турция желае да бъде на масата на договаряния за намирането на решение на споровете в Близкия изток, съобщи Анадолската организация.

Досега проектът на Тръмп получи поддръжка единствено от Израел, Англия и Саудитска Арабия. Палестинските водачи, Иран и доста арабски политици го разкритикуваха остро. Палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че " тайната договорка на американския президент няма да успее да мине ".

Турското външно министерство заявява, че " палестинският народ и неговите земи не се продават ". Анкара няма да разреши на Израел да продължи с " окупацията " и дефинира мирният проект на Тръмп като опит за " завладяване на палестинските земи ". В същото изказване се показва, че Турция " постоянно ще стои зад палестинския народ " и ще продължи да работи върху концепцията за " самостоятелна Палестина ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР