Турският президент Ердоган Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще

...
Турският президент Ердоган Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще
Коментари Харесай

Ердоган отхвърли всички варианти за отношенията с ЕС, освен присъединяване на Турция


Турският президент Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще бъде на следващия ден на посещаване в Италия, отхвърли всевъзможен различен вид с изключение на присъединение на Турция към Европейски Съюз, отхвърляйки френското предложение за партньорство, в изявление за италианския вестник " Стампа ", представено от организация Франс прес в неделя.

Европейски Съюз би трябвало да съблюдава обещанията, дадени на Турция, сподели турският президент, който ще дойде тази вечер в Рим на 24-часово посещаване, по време на което ще има срещи с папа Франциск, с президента и премиера на Италия и с предприемачи.

Европейски Съюз блокира договарянията за присъединение към съюза и сътвори усещането, че неналичието на прогрес в договарянията зависи от нас. Това е незаслужено. Несправедливо е и че някои страни от Европейски Съюз ни оферират други варианти вместо присъединение, добави Ердоган.

В началото на януари президентът на Франция Еманюел Макрон предложи на турския държавен глава, който одобри в Париж, " партньорство " с Европейски Съюз вместо участие. Френският държавен глава означи, че е належащо да се намерения допустимо ли е преразглеждане на връзките сред Турция и Европейски Съюз не в подтекста на интеграционен развой, а вероятно като " съдействие, партньорство ".

" Искаме цялостно присъединение към Европейски Съюз. Другите варианти не ни задоволяват ", отсече Ердоган.

Той подсети за основната роля на Турция за мигрантския въпрос: " ние сме значими за прекъсването на мигрантите от Изтока, които се насочат към Европа, и също по този начин да подсигуряваме стабилността и сигурността в Европа ". " Полагаме огромни старания в битката с терористични организации като Кюрдската работническа партия /ПКК/, Силите за отбрана на народа и Ислямска страна ", означи Ердоган.

Турската войска разгласи на 20 януари началото на интервенцията " Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа и Партията на демократичния съюз, които Анкара счита за терористични организации.

" Турските сили не са в Африн, с цел да се борят с " въоръжени кюрдски групи ". Нямаме проблеми със сирийските кюрди. Бием се единствено с терористите и имаме право да го вършим ", съобщи Ердоган, повтаряйки, че Турция няма териториални искания към Сирия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР