Турският пионер в производството на дронове обяви, че неговият безпилотен

...
Турският пионер в производството на дронове обяви, че неговият безпилотен
Коментари Харесай

Турция разработи първия безпилотен изтребител, лети с 800 км...

Турският пионер в производството на дронове разгласи, че неговият безпилотен изтребител е приключил сполучливо наземни проби. Проектът е все по-близо до осъществяването на първия си полет през идващите дни.

 

Наречена Къзълелва, Националната система за безпилотни бойни летателни апарати (MIUS) в неделя приключи първия си тест за политане и самостоятелно рулиране във въздушна база в северозападната провинция Текирдаг, съгласно видео, споделено от нейния разработчик Байкар в обществените мрежи.

 

Новоразработеният високоскоростен изтребител безпилотен аероплан Къзълелма съставлява доста разширение на опциите за в този момент съществуващите, постепенно движещи се разследващи дронове и дронове, носещи бойни ракети.

 

Той ще може да излетява от и да каца на самолетоносачи с къса писта, в това число флагманския десантен транспортен съд на Турция " TCG Анадолу ", който се чака да влезе в употреба идващия месец.

 

Къзълелма ще може да работи в тандем с пилотирани самолети и може да носи ракети въздух-въздух, оповестиха от компанията.

 

Безпилотният изтребител е планиран да прави голям брой военни дейности, като стратегически настъпления, непосредствена въздушна поддръжка, ракетни офанзиви, угнетяване на вражеската противовъздушна защита и заличаване на вражеска противовъздушна защита.

 

Байкар предходната година подписа контракт с Ивченко-Прогресс, един от водещите украински производители, за доставка на мотори за БЛА. Според съглашението Ивченко-Прогресс би трябвало да достави турбовентилаторния мотор AI-322F за реактивния аероплан.

 

Самолетът е надъхан да разполага с огромна оперативна височина и тегло при политане от 5500 кг. Предвижда се да носи до 1,5 тона потребен товар.

 

Той може да лети пет часа и да доближава скорост до 800 км/ч.

 

Байкар е компанията зад дроновете, които завоюваха популярност с сериозната си роля в споровете в Либия, Сирия, Карабах и Украйна.

 

Доказаният в борби TB2 се продава на 24 страни, в това число Полша, членка на НАТО, до момента в който компанията подписа покупко-продажби с пет страни за експорт на доста по-големия си другар Акънджъ, наименуван най-модерният и модернизиран дрон, основан от Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР