Преди Втората световна война мотоциклетите не са се нуждаели от

...
Преди Втората световна война мотоциклетите не са се нуждаели от
Коментари Харесай

Най-често задаваните въпроси от мотористите за акумулаторите

Преди Втората международна война мотоциклетите не са се нуждаели от батерия, с цел да възпламенят, само че през днешния ден той е наложителен. Много мотористи обаче имат основни въпроси за акумулаторите, по тази причина ние ще задълбаем по-дълбоко в какво, за какво и по какъв начин. Продължете да четете, с цел да получите отговорите.

Как да свържем новия батерия?

Свързването на батерия за мотор не е комплицирано – монтирайте го на плануваното за него място, като от време на време е належащо да го закрепите в допълнение. Обикновено можете да намерите подробни указания в управлението на мотоциклета. Когато акумулаторната батерия е сложена, проверете дали вентилационните отвори не са блокирани, дали батерията е сложена устойчиво и дали контактите са чисти.

 Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  След като bTV си купи правилните отговори на матурата по БЕЛ: ДАНС и Министерство на вътрешните работи започнаха следствие 2 мин. След като bTV си купи правилните отговори на матурата по БЕЛ: ДАНС и Министерство на вътрешните работи започнаха следствие  Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден 2 мин. Времето на проф. Рачев: Май месец си отива прекомерно леден  Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми 2 мин. Българска народна банка стяга разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми  Вижте отговорите от матурите по избираем предмет 2 мин. Вижте отговорите от матурите по избираем предмет  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  След като bTV си купи правилните отговори на матурата по БЕЛ: ДАНС и Министерство на вътрешните работи започнаха следствие 2 мин. След като bTV си купи правилните отговори на матурата по БЕЛ: ДАНС и Министерство на вътрешните работи започнаха следствие

След това започнете да свързвате полюсите – първо свържете позитивния полюс, a по-късно негативния. В противоположен случай има заплаха от късо съединяване. След закрепване на скобите към този момент можете да ревизирате дали батерията работи вярно.

Как да поддържаме и съхраняваме акумулатора?

Поддръжката също не изисква експертиза и не е сложна. Важно е постоянно да проверявате чистотата на контактите и да ги почиствате при потребност. Разбира се, това се прави след изключване от веригата. Разглеждайте и за недостатъци и износвания, изключително при батерии с течен електролит, при които повредите могат да бъдат рискови.

Правилното предпазване също е значима част от поддръжката, най-много при сезонните мотори, които не се употребяват през зимата. Добре е да свалите акумулатора или най-малко да разкачите единия полюс, с цел да не се разрежда. Разреждането може да бъде съдбовно, изключително при оловни и гелови акумулатори. Препоръчително е съхранението в среда, в която температурата е почти сред 5-15 °C, в противоположен случай може да възникне бързо саморазреждане.

Най-добре е акумулаторът да се остави обвързван към така наречен поддържащо зарядно устройство, което поддържа напрежението на оптимално равнище. Проверявайте  постоянно равнището на електролита и, в случай че е належащо, доливайте дестилирана вода. Когато съхранявате батерия с течен електролит, уверете се, че е подложен хоризонтално и че няма заплаха от изтичане.

Кога да сменим акумулатора?

Животът на актуалните акумулаторни акумулатори за мотоциклети нормално е към 5-6 години. Времето за промяна настава, когато се забележи намалена продуктивност и понижен стартов ток.

Ако акумулаторът не започва или даже светват лампичките на таблото, въпреки всичко можете да опитате да го заредите. В случай че продължава да се изтощава бързо, време е да си купите нов от профилиран магазин за грижа за мотора.

Тези проблеми могат да се случат и при относително нов батерия, когато оловните плочи се сулфатират. Най-често те са резултат от разреждане заради погрешно предпазване.

Има ли значение марката?

В профилираните магазини ще намерите цяла гама от производители на батерии. Сред тях има доста известни, които са с по-високи цени, както и не толкоз известни, само че и от по-нисък ценови клас.

Имайки поради смисъла на акумулатора за работата на мотоциклета, постоянно е целесъобразно да избирате потвърдила се марка подобен, даже и да е по-скъп. Цената нормално се компенсира от по-дългия живот на продукта. По-бюджетните марки е допустимо да не са толкоз надеждни и да не се оправят добре при температурни съмнения.

След като отговорихме на най-задаваните въпроси, свързани с акумулатора за мотор, последният ни съвет е постоянно да се обръщате към реномиран магазин за моторни елементи и аксесоари. Там освен ще имате избор от качествени акумулаторни акумулатори, само че и ще получите съвет за съгласуемост, монтаж и по какъв начин да избегнете някои проблеми.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР