Оранжев и жълт код за по-голямата част от страната днес.

...
Оранжев и жълт код за по-голямата част от страната днес.
Коментари Харесай

Варна е предупредена! Опасно време и днес

Оранжев и жълт код за по-голямата част от страната през днешния ден. В цялата Източна България предизвестието е от втора степен. Очакват се интензивни и обилни по количество превалявания, с развиване на гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки. Количества на дъжда за денонощието: 20-35 mm, в обособени региони ще доближат до 50-60 mm.

В Централна България е в действие жълт код. 

Днес над югоизточната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки. От запад преваляванията ще стопират и над Северозападна България облачността ще се раздра до най-вече слънчево, а в Източна преваляванията ще спрат през нощта против събота. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 22° и 27°, в София – към 22°.

В планините времето ще е динамично. С сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. В следобедните часове явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР