Турският остров Калем, известен като Егейските Малдиви заради тюркоазените си

...
Турският остров Калем, известен като Егейските Малдиви заради тюркоазените си
Коментари Харесай

Продават за милиони част от Егейските Малдиви

Турският остров Калем, прочут като " Егейските Малдиви " поради тюркоазените си води и финия бял пясък, се продава за 400 млн. турски лири (почти 45 млн. евро), оповестяват турски медии.

Островът, който се продава за първи път, се намира покрай крайбрежието на турския окръг Измир. Той е частна благосъстоятелност и е с повърхност към 459 акра (1858 декара), от които за продажба са оповестени 258 акра (1044 декара). Към острова незабавно е проявен интерес от турски и задгранични предприемачи.

Поради характерното си местонахождение, остров Калем е подобаващ за акостирането на разнообразни плавателни съдове както през лятото, по този начин и през зимата. Той се откроява с красиви заливи, а на територията му могат да бъдат издигнати страхотни хотели и да го посещават туристи от целия свят.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Два острова край югозападната турска провинция Мугла и запад...



Островът разполага със страховит крайбрежен курортен комплекс и плаж за туристи и гмуркачи, а посетителите могат да се насладят и на останките от гръцко населено място. Калем има вулканичен генезис, а на дълбочина 70 метра под повърхността му има извор с гореща вода, която има лечебни свойства.

Островът има и забавна история, която стартира от 500 година преди новата епоха. Край него през 406 година преди Христа се е състояла епичната морска борба сред Атина и Спарта от Пелопонеската война, известна като борбата при Аргинус.

Остров Калем има сериозна добавена стойност, която дава опция за добра облага на бъдещия му покупател.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР