Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е предложил на

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е предложил на
Коментари Харесай

Политически скандал в Турция

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е предложил на турския президент Реджеп Тайип Ердоган оставката си, само че към този момент не е ясно дали той я е приел, твърди турският в. " Милли газете ".

Сойлу показал оставката си на съвещание на кабинета нощес, твърди изданието, базирайки се на източници. Журналист на " Милли газете ", гостуващ в предаване на телевизия TV5, съобщи, че на мястото на Сойлу може да бъде назначен различен член на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), като съответно е било разговаряно с Фарук Челик, сегашен народен представител и някогашен министър на труда.

През април 2020 година Сюлейман Сойлу подаде оставка като министър на вътрешните работи, само че турският президент отхвърли да я одобри. Сойлу възнамеряваше да се отдръпна тогава, поемайки отговорност за метода, по който беше оповестено въвеждането на 48-часови ограничаващи ограничения през уикенда по отношение на ковид. Внезапното им оповестяване докара до безредно скупчване на жители в магазините, без да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сойлу, 52-годишен, е министър на вътрешните работи на Турция от 31 август 2016 година Преди това за към година служеше като министър на труда и обществената сигурност на страната. Той е също по този начин заместник-председател на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР