Пешеходците сме втора категория хора – всичко се прави само

...
Пешеходците сме втора категория хора – всичко се прави само
Коментари Харесай

Варненци: До кога кръпки по улиците, но не и по тротоарите?

Пешеходците сме второкласен хора – всичко се прави единствено и главно за водачите, преасфалтират, кърпят се улици. Кога ще има кръпки и по тротоарите. С подобен въпрос се обърнаха група жители към Varna24.bg .

Хората регистрират, че всяко нещо се поврежда и са нужни поправки. Настояват обаче да има и поправки по тротоарите – да се подменят счупени плочки, да се подравняват неравности.

Има места, настояват хората, които са извънредно сложни за прекосяване, а напряко невъзможни за възрастни с бастуни, трудноподвижни, за лица в инвалидни колички, майки с колички. Вечерта е ужасно. Страшно е и денем, когато шарената сянка на дърветата ги прави невидими. Само ориста пази някои да не се препънат и да паднат, и да се ударят, изясняват нашите читатели.

За страдание обаче пешеходците още веднъж са оставени на произвола на ориста. Това излиза наяве от съвещание на краткотрайната комисия " Структури и общинска администрация " към Общинския съвет в морския град. На последното му заседание, провело се тези дни, в дневния ред бе включено предложение на кмета на Варна за преструктуриране на Общинското дружество " Управление на планове и озеленяване “, с цел да може то да поеме осъществяването на леки поправки на територията на общината. Целта на общинската администрация е мобилни екипи да отстраняват повреди на детайли на градската инфраструктура в резултат на изхабяване, метеорологични феномени, вандалски прояви и други Предложението е да се създадат трансформации на длъжности  в предприятието при опазване на общата бройка на личния състав от 330 души. Част от измененията плануват 10 щатни бройки на служба " Работник озеленяване “ да се преобразуват в служба " Работник поддръжка леки поправки “. За да може предприятието да поеме новата активност, е належащо в допълнение финансиране в размер на 760 000 лв., стана ясно на съвещанието.

При разискването на предлагането в зала " Пленарна “ породиха въпроси до каква степен е подходящо леките поправки да бъдат предоставени на Оперативна програма " Управление на планове и озеленяване “. Съветници изрекоха мнение, че тази конструкция би трябвало да откри място в районните кметства. Техни сътрудници попитаха дали служащите по озеленяване имат нужната подготовка да реализират ремонтна активност. Поставен бе и въпрос дали има система за ръководство на процесите – от регистрацията на сигнала до неговото премахване, както и има ли разбор какъв размер от работа ще могат да поемат екипите. Заради неяснотите към организацията на новата активност и материалната й обезпеченост съветниците върнаха предлагането за преправка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР