Турският министър на финансите и държавната хазна успокои турския бизнес

...
Турският министър на финансите и държавната хазна успокои турския бизнес
Коментари Харесай

Турският финансов министър успокои бизнеса с оглед на предупреждения от САЩ

Турският министър на финансите и държавната хазна успокои турския бизнес по отношение на предизвестията на Съединени американски щати за вероятни наказания при положение на съдействие на турските компании с съветски компании и лица, които са обект на наказания, като съобщи, че има поддръжката на страната, съобщи турската частна телевизия НТВ.

" Нашият бизнес свят би трябвало да усеща постоянно до себе си мощта на страната ", акцентира Нуреддин Небати.

В писмо до Дружеството на турските индустриалци и предприемачи (ТЮСИАД) администрацията на американския президент Джо Байдън предизвести турските компании да не търгуват с съветски физически лица и компании, които са обект на наказания, наложени от Запада, писа " Уолстрийт джърнъл ". Според обявата писмото е било изпратено от заместник-министъра на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо на 22 август, като в него се показва, че сходно съдействие може да докара до налагането на наказания и на турските компании от страна на Съединени американски щати.

ТЮСИАД удостовери, че е получило писмото и заяви, че го е довело до знанието на министерствата на външните работи, финансите и търговията.

Изтъквайки, че Турция е " един от най-важните центрове на политическа и икономическа мощност в света ", Небати е декларирал в Туитър, че писмото на Съединени американски щати не би трябвало да провокира безпокойства. Според министъра създалата се паника в средите на турския бизнес е безсмислена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР