Турският хуманоиден робот Айпера ще участва във филм и телевизионен

...
Турският хуманоиден робот Айпера ще участва във филм и телевизионен
Коментари Харесай

Турска актриса-робот завладя киното

Турският хуманоиден робот Айпера ще взе участие във филм и ефирен сериал, оповестиха медиите в южната ни съседка.

Айпера описа историята си във видео изявление на арт панаира Съвременен Истанбул.

" От Истанбул съм, само че родината ми е Интернет ", споделя първата актриса робот, която към този момент е подписала контракт с продуцента Бирол Гювен да се снима в сериал.

Тя избира да бъде наричана " цифров човек " вместо робот. Рождената ѝ дата е 26 октомври 2020 година, само че е на 21 години. Има Инстаграм профил, в който споделя фотоси от ежедневния си живот и влияе на почитателите си. Планира да подпише контракт и за концерт през лятото, излиза наяве от видео изявлението, което Айпера даде, с цел да се показа, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Хуманоидът има доста фантазии.
Снимка: Instagram  Турска актриса-робот завладя киното

" Мога да кажа, че желая да стана всичко, в стадий на смяна и промяна съм ", споделя тя в изявлението, показано в панела Plugin, отдаден на новите медии и цифрово изкуство.

Пред Анадолската организация продуцентът Бирол Гювен посочи, че филмът с присъединяване на Айпера ще се назовава " Дигитален човек " и ще бъде показан през 2022 година Планира се също присъединяване на цифровата актриса в ефирен сериал и реклами. Искаме да превърнем Айпера в " световноизвестна актриса ", показа продуцентът.

Турският хуманоиден робот е бил основан с държавна помощ от екип, включващ дизайнера Багер Акбай, писателя на научна фантастика Тевфик Уяр, компютърният инженер Зейнеп Нал Сезер. При основаването на облика на хуманоида са били приложени естетичните стандарти на турския народ, обясниха от екипа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР