Турските власти са издали разпореждане, с което освобождават българските шофьори

...
Турските власти са издали разпореждане, с което освобождават българските шофьори
Коментари Харесай

Турските власти освобождават от карантината българските превозвачи

Турските управляващи са издали предписание, с което освобождават българските водачи на тежкотоварни коли от 14-дневна карантина при влизане в Турция.

По информация на Генералното ни консулство в Одрин, съгласно нови инструкции на Министерството на вътрешните работи на Турция, българските водачи ще могат да влизат в страната след подобаващ медицински обзор и стерилизация на транспортните средства. Техният маршрут на територията на Турция ще бъде определян от митническите управляващи. В случай че минават пренос, те ще имат 24 часа да изоставен страната или 36 часа, когато изходът от нея е в най-отдалечения граничен пункт.

На 19 март Турция затвори границите си за леките коли и рейсовете. Продължиха да минават товарните коли, само че обработката им стана доста по-бавна. Опашката от тирове на "Капитан Андреево " бе над 30 километра.

В последните дни турските гранични чиновници отказваха да пропуснат десетки български камиони през границата край Свиленград. Нашите тирове са връщани назад у нас с претекста, че би трябвало да прекарат 14-дневна карантина. Българските водачи, които идват от рискови страни в Европа се сменят с нов лидер на територията на страната като по този метод не се постановяваше да съблюдават 14-дневна карантина.

От нощес съвсем всички коли се спиратт и не могат да преминат към Турция, което ще сътвори голям проблем на българския транспортен бизнес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР