Турската страна спира от този месец транзита на забранени от

...
Турската страна спира от този месец транзита на забранени от
Коментари Харесай

Турция с първи мерки срещу Москва, спира западните стоки за Русия

Турската страна стопира от този месец преноса на неразрешени от Запада артикули към Русия след година от войната в Украйна и възходящия напън от страна на Съединени американски щати и Европа върху Анкара да предприеме дейности, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на почитан чиновник по износа и посланик.

Турското държавно управление връчи на фирмите лист със неразрешени задгранични артикули, с указания да не бъдат пренасочвани към Русия от 1 март, съобщи Четин Теджделиоглу, началник на Асоциацията на експортьорите на черни и цветни метали в Истанбул.
-->
„ Всички артикули от този лист са блокирани за Русия, без значение от коя страна идват “, добави той.

Анкара е дала дума на Европейската комисия, че от 1 март артикули, които са обхванати от глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати или Англия, няма да минават към Русия, съобщи пред Ройтерс чиновник на Европейски Съюз.

Ръководителят на Асоциацията на експортьорите на черни и цветни метали в Истанбул посочи обаче, че артикули, създадени в Турция, даже и с съставни елементи от други страни, могат да се изпращат в Русия без ограничаване. Според него новите ограничавания на Турция са довели до търсене на различни снабдители в Казахстан и други страни измежду съветските вносители.

Западните страни постановиха рекордни наказания на Русия след нахлуването ѝ в Украйна през февруари предходната година. През декември Ройтерс заяви, че за седем месеца, от началото на войната, в Русия са влезнали електронни съставни елементи за 2,6 милиарда $, като 777 млн. $ от тези артикули са създадени от западни компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР