Турската полиция задържа терорист от ПКК, който е преминал обучение

...
Турската полиция задържа терорист от ПКК, който е преминал обучение
Коментари Харесай

Турция: Заловихме опасен терорист, обучен в гръцки лагер

Турската полиция задържа терорист от ПКК, който е минал образование в прочут лагер в Гърция и е възнамерявал да извърши въоръжени и бомбени набези в огромни градове, сподели вътрешният министър Сюлейман Сойлу през вчерашния ден.

Терористът, разпознат като Хюсаметин Танрикулу с кодово име „ Делил “, беше арестуван при взаимна антитерористична интервенция на полицията в Истанбул и Диарбекир през уикенда.

Той е влезнал в Турция по незаконен метод, откакто е получил образование за бойкот в лагера Лаврион в Гърция.

Гърция от дълго време е упреквана, че е употребена за укритие на терористите от Революционната народноосвободителна партия/Фронт (DHKP-C) и ПКК. Тези, които бягат от Турция, са намерили заслон в бежански лагери в Лаврион покрай Атина под прикритието, че са търсещи леговище, изключително през 80-те години. Въпреки затварянето на лагера Лаврион през 2013 година на фона на напън от Турция, Гърция продължава да бъде главната дестинация за терористите от DHKP-C, напомня Анадолската организация.

Гърция неведнъж отхвърли сходни изказвания като „ подправени вести “.

Гръцкият министър на отбраната на жителите Такис ​​Теодорикакос неотдавна упрекна Турция в провокация, като сподели: „ Последните изказвания на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу за Лаврион са провокативни и нямат връзка с действителността. “

Миналия месец Сойлу разказа Гърция като „ център за образование на терористи “.

Сойлу постоянно е упреквал Атина в укриване на терористи и е предупреждавал, че Лаврион се е трансформирал в терористичен лагер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР