Турската партия Vatan (Родина) възнамерява да предложи на правителството на

...
Турската партия Vatan (Родина) възнамерява да предложи на правителството на
Коментари Харесай

Излизането от НАТО ще понижи цените на доматите и краставиците

Турската партия Vatan (Родина) има намерение да предложи на държавното управление на страната да се отдръпна от НАТО. „ Политиката против Алианса е значима за икономическото бъдеще на Турция “, сподели генералният секретар на партията Догу Перинчек.

„ Родина “, която не е показана във Великото национално заседание (парламента) на Турция, интензивно се застъпва за тясна политика на Турция с евразийското пространство и приканва Анкара да признае Крим за съветски.

" Непрекъснато ще вършим оферти на нашето държавно управление за приемане на политика в сходство с независимостта и целостта на Турция по отношение на НАТО. Възможна е промяна през идната година. Мислим за Турция. Изходът на Турция от енергийната рецесия е вероятен посредством овакантяване НАТО. Ако излезем от Алианса, цените на доматите и патладжаните ще паднат, тъй като НАТО няма дизелово гориво, електричество и природен газ ", сподели Перинчек, представен от вестник Aydınlık.

Перинчек акцентира също, че антинатовската политика е значима за икономическото бъдеще на Турция.

Турският президент Тайип Ердоган съобщи, че Турция няма да преглежда в Народното събрание утвърждението на кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО, в случай че те не изпълнят отговорностите си, залегнали в съответния меморандум в Мадрид.

Крим стана съветски район след референдум, извършен там през март 2014 година, на който 96,77% от кримчаните и 95,6% от жителите на Севастопол гласоподаваха за присъединение към Русия. Украйна към момента счита Крим за своя, само че краткотрайно окупирана територия. Руското управление неведнъж е заявявало, че жителите на Крим демократично, в цялостно сходство с интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, са дали своят вот за обединяване с Русия. Според съветския президент Владимир Путин въпросът за Крим е „ дефинитивно затворен “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР