Турската футболна федерация е взела решение да уволни старши треньора

...
Турската футболна федерация е взела решение да уволни старши треньора
Коментари Харесай

Турция уволнява селекционера си

Турската футболна федерация е взела решение да уволни старши треньора на националния тим Щефан Кунц, заяви новинарската организация Демирьорен.

През предходната седмица турците отстъпиха с 2:4 на Япония в контрола, а почитателите в страната желаеха оставката на немския експерт. Самият Кунц обаче не видя проблем в себе си и съобщи, че футболистите са тези, които би трябвало да отговорят на рецензиите и да работят повече, а самият той не е отговорен.

Според Демирьорен в неделя Кунц е научил решението на турската федерация и в околните дни раздялата сред двете страни ще бъде финализирана.

Германецът, който е някогашен състезател на гранда Бешикташ, застана отпред на турския народен тим през септември 2021 година. За две години под негово управление турците завоюваха 12 от 20 изиграни мача, направи три равенства и позволиха пет загуби.

Вариантите за негов заместител за момента наподобяват три. Първият и най-вероятен е треньорските функционалности да изземе помощникът на Кунц Кенан Коджак, който да води отбора в срещата с Хърватия на 12 октомври от квалификациите за Евро 2024. Друг вид е някогашният народен селекционер Абдулах Авджъ, а спряган за треньорския пост е и някогашният селекционер на Германия Йоахим Льов.

Самият Кунц пък в последните дни е свързван с поста на старши треньор на националния тим по футбол на Германия, откакто през 2017 и 2021 година стана европейски първенец до 21 години с Бундестима.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Георги Крумов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР