Турската армия ликвидира седем бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)

...
Турската армия ликвидира седем бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)
Коментари Харесай

Турската армия ликвидира седем бойци от ПКК в Източна Турция и в Сирия

Турската войска ликвидира седем бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) при акции в Източна Турция и в Северна Сирия, предадоха малките екрани ТРТ-Хабер и СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионните канали цитират министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който заяви, че при антитерористична интервенция на силите за сигурност в региона на град Догубаязът (окръг Агръ, Източен Анадол) са били премахнати двама високопоставени членове на ПКК. Двамата бойци са били натоварени с значими задания персонално от сегашния водач на ПКК Мурат Карайълан, осведоми ТРТ-Хабер.

Междувременно министерството на националната защита на Турция заяви, че петима кюрдски сепаратисти са били обезвредени в региона, в който е осъществена турската атака " Ефратски щит ". Терористите са подготвяли нахлуване.

От 2016 година Турция организира няколко интервенции в Северна Сирия, с цел да прочисти региона край турската граница от терористи от групировката " Ислямска страна " и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН, които съгласно Анкара са свързани с ПКК), измежду които " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.) и " Извор на мира " (2019 г.).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР