Туроператорите в Русия оспорват информация за масов отлив на техни

...
Туроператорите в Русия оспорват информация за масов отлив на техни
Коментари Харесай

Руските туроператори оспорват информация за вирус в турските курорти

Туроператорите в Русия оспорват информация за всеобщ отлив на техни туристи от Турция поради зараза от вируса Коксаки. Информацията заяви " Интерфакс ", базирайки се на прессекретаря на Руския съюз на туристическата промишленост Ирина Тюрина.

" Епидемиологичната обстановка на турските курорти остава естествена. Разпространената информация, че наши туристи " всеобщо напущат " хотелите поради вируса Коксаки, не дава отговор на действителността. Нито туроператорите, нито застрахователните компании потвърдиха, че се срещат с увеличено количество на туристи, които се връщат поради вируса ", съобщи Тюрина.

Изпълнителният шеф на една от застрахователните компании на Русия - Юлия Алчеева описа, че известията за заразяване с вируса Коксаки в турски хотели се появяват регуларно, всяко лято. " От 3 хиляди заявки в наши компании единствено 80 са поради вируса Коксаки. Не бива да се приказва за нараснала заплаха. Като застрахователи в този момент повече ни вълнува ротавирус, който бушува на съветското крайбрежие на Черно море. Всички инфекциозни отделения в Сочи и в Абхазия са запълнени ", добави Алчеева.

По думите на PR-директора на туроператорска компания Ларисы Ахановой има случаи на болести в разнообразни хотели, само че те са единични и не покачват средностатистическото равнище, особено за август. Тя съобщи, че има зараза, когато цифрата на заболеваемост е 10% от всички почиващи. Към момента няма данни за безпокойствие.

В една от фирмите имало случаи на болести, само че туристите не са търсили туроператора да ги реалокира в различен хотел или да прекъсне почивката.

В турския център на една от застрахователните компании за юни и за юли са регистрирани 10 случая на болести от вируса Коксаки. По думите на зам.-началника на компанията, лекари в главните туристически райони - Белек, Кемер, Алания, Сид са съобщили за единични случаи с сходна диагноза.

" Няма зараза. Ако имаше, от турското министерство на опазването на здравето щяха да предложат профилактични ограничения и да разгласят карантина ", прецизират от застрахователната компания.

Коксаки е ентеровирус, който се предава по воден, контактно-битов и въздушно-капков път.
Обичайно болестта се демонстрира с появяването на висока температура, обща интоксикация, нарушение на работата на червата, диария, обрив по дланите, стъпалата и лигавицата на устната празнина. Заболяването продължава 7-10 дни.

При появяване на първите признаци е нужна консултация с доктор. Вирусът е извършител на инфекции при децата. Най-възприемчиви към заболяването са децата от предучилищна и учебна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР