Туроператори и хотелиери притестираха пред Министерство на туризма. Те настояват

...
Туроператори и хотелиери притестираха пред Министерство на туризма. Те настояват
Коментари Харесай

Туристическият бранш протестира с искане за над 40 млн. лв.

Туроператори и хотелиери притестираха пред Министерство на туризма.

Те упорстват отрасловото ведомство да направи стратегия за ликвидност за туроператори, ресторантьори и хотелиери и за възобновяване на средства на клиенти за неосъществени пътувания за 41.2 милиона лв..

Това може да стане с разпореждане на Министерския съвет, сподели Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение бъдеще за туризма ", което е уредник на митинга.

Тези пари са налични с актуализацията на бюджета за тази година, където бяха планувани 70 млн. лв. за туризма, подсети Илиева.

За 30 млн. лв. министерството към този момент е задействало процедура, която е за ликвидна поддръжка и ще бъде разпределена сред към 20 стопански кода, зад които стоят към 44 000 компании . Те могат да се лимитират посредством критериите на програмата, само че каква тъкмо ще бъде тя, ние не знаем, сподели Павлина Илиева.

Предвидени са и 6 млн. лв. за туроператори за възобновяване на суми за неосъществени пътувания, както и излишък от 5 .2 млн. лева от предишна стратегия за връщане на пари на клиентите, изясни Илиева по какъв начин ще бъдат разпределена сумата от 41.2 млн. лв..

Парите за туристическия бранштрябва да бъдат оползотворени до края на годината, в противоположен случай ще се върнат назад в бюджета.

Протестът на „ Обединение Бъдеще за туризма “ се поддържа от Българската асоциация на туристическите организации, сдружението " Туризъм ", Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Алианса на туристическата промишленост в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР