Туризмът е сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката в резултат

...
Туризмът е сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката в резултат
Коментари Харесай

Не, туризмът никога няма да бъде същият

Туризмът е измежду най-тежко засегнатите браншове на стопанската система вследствие на рецесията с COVID-19. Това важи повече за всеобщия туризъм. Министрите на туризма от Италия, Кипър, Испания, Франция, Португалия, Гърция, Румъния, Малта и България в онлайн среща по-рано тази седмица се застъпиха за основаването на безвредни коридори, обезверено стремейки се да върнат нещата в обикновено положение. Това разяснява Кармел Кокопардо в разбор за изданието The Malta Independent, представен от БГНЕС.
За страдание, най-малко в кратковременен проект, ще би трябвало да живеем с вируса, преобърнал елементарния ни метод на живот. Пътят назад към нормалността ще отнеме доста време, макар че е ясно, че изключителните прилагани понастоящем ограничавания не могат да продължат още дълго, без значение че през днешния ден те явно са нужда.
Частичното блокиране е дейно за справяне с проблемите на публичното здраве. В резултат на това разпространяването на вируса е овладяно и ръководено по подобаващ метод.
Туризмът обаче е на колене. На процедура е премахнат краткотрайно на всички места по целия свят.
В рамките на Европейския съюз туризмът съставлява близо 27 милиона работни места и към 10 на 100 от Брутният вътрешен продукт. В Малта, както и в други прилежащи страни от Южна Европа, туризмът има по-голям принос за Брутният вътрешен продукт. Мрежата на зависимостта на стопанската система от туризма е по-голяма. Следователно вредите са по-големи и предстоящото време за възобновяване ще бъде доста по-дълго.
Ще се върнем ли към естественото? Със сигурност не в кратковременен проект. Дори е подозрително дали такова връщане към „ познатото обикновено “, е постижимо в дълготраен проект. Определено каквото и да е възобновяване няма да се случи за една нощ.
По-рано тази седмица министрите на туризма на Европейски Съюз разискаха дали би трябвало да се подхващат начинания за поощряване на вътрешния туризъм в самия Европейски Съюз посредством някакъв тип здравни паспорти сред регионите в Европейски Съюз, които към този момент са освободени от COVID-19. Докато запазването на правилото за обществено разстояние остава в действие, това не е реален вид, най-малко в обозримо бъдеще, сигурно не в идващите няколко месеца.
За страдание, пътуванията като цяло и по-специално туризмът имат капацитета да бъдат съвършеното средство за разпространяване на пандемията, тъкмо както търговията в предишното служи за разпространяване на други пандемии по целия свят. Имайки това поради, най-вероятно туризмът ще бъде последната икономическа активност, която ще бъде задействана още веднъж, откакто COVID-19 е под задоволителен надзор, най-малко в континенталната част на Европа.
Икономиката в по-голяма степен в Южна Европа и по-специално в средиземноморските страни, зависи от туризма, най-вече посредством обезпечаване на почивки на рационални цени и освен през летните месеци, а за жителите на Северна и Централна Европа - в границите на единния пазар на Европейски Съюз. Нискотарифните полети в цялото европейско пространство също са част тази мрежа на зависимостта.
Въпреки че в този подтекст е мъчно да се възнамерява напред, едно е несъмнено: бъдещето е към момента несигурно и туризмът в никакъв случай няма да бъде същият. Възстановяването ще бъде толкоз мъчително, колкото и времето на очакване. Туризмът несъмнено е на колене.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР