Туристическият бранш е в ужас – почивките по Великден масово

...
Туристическият бранш е в ужас – почивките по Великден масово
Коментари Харесай

Почивките по Великден провалени. Браншът в ужас

Туристическият отрасъл е в смут – почивките по Великден всеобщо се анулират и на процедура са провалени. Алармата за това би ръководителят на Асоциацията на туроператорите и туристическите сътрудници Димитър Попов пред БНР.

Туристическите почивки в страната по Великденските празници са провалени, разгласи той. И заяви: " Започнаха всеобщи анулации, изключително за автобусни и други екскурзии по Великден. Изведнъж споделиха, че възбраната за проведените пътувания важи не до 30 април, а до 27 април, само че тези три дни са основни. Настъпиха хиляди анулации, а в този момент внезапно се отпуснаха ограниченията, само че към този момент е късно да реагираме за Великденските празници ".

Попов дефинира като закъсняло желанието да бъде анулирана карантината за влизащите в страната. " В нашия отрасъл нещата би трябвало да се случват с известна предвидимост, тъй като би трябвало да се направи съответната подготовка - пълнят се рейсове, пълнят се чартъри. Това не може да стане с една или две седмици предупреждение ", изясни Попов.

Положението с летния сезон е доста тежко, продължи той

" Най-големият британски туроператор, който изпращаше туристи в България, анулира всички чартърни полети до края на май. Има известни шансове чак за юли и август да се избави част от сезона. Тези неща са доста тревожни ", продължи Димитър Попов.

Той изрази очакване въпреки всичко сезонът да бъде малко по-добър от миналогодишния, който по думите му е бил пагубен. " Но малко по-добър, нищо повече! ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР