Туристи останаха шокирани да открият в банковите си сметки, че

...
Туристи останаха шокирани да открият в банковите си сметки, че
Коментари Харесай

Бакшиши мамят по български чужди туристи на летище в Париж

Туристи останаха шокирани да открият в банковите си сметки, че курсът им от парижкото летище " Шарл дьо Гол ", който нормално коства към 20 евро, е бил фактуриран за 2000 евро от подправени водачи на таксита, съобщи Франс прес.

От средата на януари към 10 души, главно от азиатски генезис, са подали тъжба в гранична полиция, а няколко други пасажери са станали жертва на същата машинация, съобщи източник от летището.
-->
Някои от тях, минаващи директно през френската столица, са си дали сметка за измамата, чак откакто са напуснали страната, посочи този източник.

Мошениците са съумели да се снабдят с публични терминали за заплащане на летището и да фалшифицират екрана им, добавяйки две спомагателни нули към сметките на пасажерите си.

След изследване четирима водачи са били арестувани в понеделник сутринта и скоро ще бъдат изправени пред углавен съд. Оборудването и колите на обвинените са били конфискувани.

" Роаси – Шарл дьо Гол ", което е второто най-голямо летище в Европа, се пробва от няколко години да се оправи с подправените таксита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР