Туристи бяха предупредени за опасността от инфекция в турските басейни,

...
Туристи бяха предупредени за опасността от инфекция в турските басейни,
Коментари Харесай

Предупреждение за туристи: Басейните в Турция са опасни!

Туристи бяха предизвестени за заплахата от зараза в турските басейни, които не са подложени на висококачествена стерилизация. Това заяви турски професор, експерт по инфекциозни заболявания и клинична микробиология от университетската болница.

Експертът акцентира, че сега в курортите на Турция се следи нарастване на болесттите с такива присъщи признаци като болки в гърлото, гадене, повръщане и диария. И нормално всички те се появяват след къпане на туристи в басейните.

" Ако не се вземат защитни ограничения, фактори като бактерии, вируси и паразити, които влизат във водата от заболели туристи или туристи-носители, могат да причинят заболяване при здрави хора “, добави той, предава pochivka.blitz.bg.

Освен това професорът означи, че летовниците с дребни дупки в тъпанчето след плуване в неприятно обработен басейн могат да развият инфектиране на междинното ухо.

Експертът също по този начин предизвести туристите да не седят дълго време с мокри бански или бански. Според него това може да докара до уринарни инфекции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР