Туниската брегова охрана спаси в понеделник най-малко 71 незаконни мигранти

...
Туниската брегова охрана спаси в понеделник най-малко 71 незаконни мигранти
Коментари Харесай

Бреговата охрана в Тунис спаси над 70 незаконни мигранти

Туниската брегова защита избави в понеделник минимум 71 противозаконни мигранти в региона на островите Керкена, заяви ТАСС, като се базира на организация Тунис Африк прес (ТАП).

Според представен от ТАП представител на Националната армия, мигрантите тръгнали със самоделен съд от либийския град Зуара с желание да стигнат до Италия. Съдът претърпял корабокрушение покрай крайбрежията на Тунис и с помощта на намесата на бреговата защита били избавени 71 души. Сред избавените има 37 жители на Бангладеш, по 8 мароканци и египтяни, 7 алжирци, а също суданци, жители на Чад и един тунизиец, разясни представителят Хусен Джебабли.

По данни на ръководителя на туниският център за наблюдаване на правата на индивида Мустафа Абдел Кабир на 4 юли лодка с повече от 80 мигранти се е преобърнала в крайбрежието на Тунис.

Според представител на туниския Червен полумесец става дума надуваема лодка, отплавала от либийските брегова на 3 юли. Източникът сподели, че са оживели единствено петима души, като един от тях умрял в болница, а останалите са в неопределеност. На 6 юли туниската брегова защита извади от водата 13 тела на починали, а издирването на останалите продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР