Тулумбичките бяха част от нашето детство, ако това важи и

...
Тулумбичките бяха част от нашето детство, ако това важи и
Коментари Харесай

Сарайлийски тулумби

Тулумбичките бяха част от нашето детство, в случай че това важи и за вас, ви предлагаме една страхотна рецепта за сарайлийски тулумбички

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● брашно - 2 в.ч.
● масло - 4 с.л.
● вода - 2 в.ч.
● царевично нишесте - 2 с.л.
● грис - 6 с.л.
● сол - 2 щипки

За сиропа


● вода - 4 в.ч.
● захар - 3 в.ч.
● лимонен сок - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Първо, започваме със сиропа - в една дребна тенджера слагаме 4 чаши вода и 3 чаши захар и оставаме на котлона да заври, след към 15 минути сиропът е завряло и вътре слагаме 1 с.л. лимонен сок и оставяме още 2-3 минути да покъкри. Оотделяме встрани да изстине. Като изстине, го оставяме в хладилника да се сгъсти изцяло, да е подготвен след това.

В тенджера слагаме водата, маслото, солта и оставяме да заври. След като заври, вътре във водата пресяваме брашното, бъркайки доста бързо.

След към пет минути се образува вареното тесто, дърпаме тенджера на страни и оставяме да изстине.

След към 15-20 минути, когато към този момент вареното тесто е изстинало, вътре прибавяме 6 супени лъжици грис, 2 с.л. царевично нишесте и разбъркваме, след това започваме да счупваме яйцата едно по едно вътре, счупваме първото, бъркаме хубаво, по-късно повтаряме с второто яйце. Докато свършат и четирите яйцата, повтаряме процедурата.

След като сместа към този момент е подготвена, я слагаме в пош или в пулверизатор.

Взимаме бездънен тиган и вътре изсипваме олио, след което благодарение на една ножица започваме да изстискваме тулумбите вътре в олиото - най-важна частен е, че гледаме олиото да не е горещо, т.е. тулумбите ги изстискаме в студено олио и започваме да пържим.

Готовите сарайлийски тулумби ги слагаме в сиропа, бъркаме една-две минути и ги изваждаме в една тава. След като свършат всичките тулумби, прибираме тавата в хладилника, с цел да поизстинат малко и да са подготвени за сервиране.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР