Цялата прокуратура има нужда от преструктуриране, не сме получавали покана

...
Цялата прокуратура има нужда от преструктуриране, не сме получавали покана
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Цялата прокуратура има нужда от преструктуриране

Цялата прокуратура има потребност от преструктуриране, не сме получавали покана за диалози от ПП-ДБ. Това сподели в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов след освобождението на Иван Гешев от поста на основен прокурор.

" Не сме получавали покана за диалози за правосъдната промяна от страна на ПП-ДБ. Ако ни изпратят публична покана ще помислим и ще решим. Изключително сме задоволени, че след Движение за права и свободи, с които организираха среща, ПП-ДБ се сетиха, че има и други политически сили. Те си имат сътрудник, на който пълзяха в стаята. Не може един ден да вървиш там, а в другия да се правиш, че не се е случвало ", сподели Йорданов.

" Има си законова процедура. Ние приказваме, че казусът не беше личността, това не е правосъдната промяна. И Демократична България, и Политическа партия се вкараха в този капан, тъй като вързаха промяната със промяната на основния прокурор. Всъщност цялата прокуратура има потребност от преструктуриране. Като махаха Иван Гешев, който по принцип си беше за махане, трябваше да помислят. Същият въпрос важи и за Висш съдебен съвет, чийто мандат е изминал, дали може да освободят основен прокурор. След като могат да го махнат, могат да си изберат нов ", добави Тошко Йорданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР