ЦСКА-София стана вторият български отбор, който се класира за плейофите

...
ЦСКА-София стана вторият български отбор, който се класира за плейофите
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" е на мач от групите в Лига Европа

" ЦСКА-София " стана вторият български тим, който се класира за плейофите на Лига Европа. Тимът доби това право, откакто завоюва с 3:1 семейството против отбора от Фарьорските о-ви Б36 (Торсхавн) в III квалификационен кръг, играно без аудитория.

За плейофите към този момент се класира първенецът " Лудогорец ", с огромна доза шанс, откакто по длъжностен път прескочи третата пресявка в шампионата. " ЦСКА-София " обаче доближи до рещителния мач за влизане в груповата фаза с игра. Тимът потвърди, че е по-добър от противника си на ст. " Българска войска " и поведе още в 27-ата мин. посредством Али Соу, който вкара от близко след пас на Юнус Санкаре. Последният асистира в 38-ата мин. и на Георги Йомов, който приключи бърза офанзива за 2:0.

Последва леко отпускане в състава на " ЦСКА-София " и тъкмо преди почивката почивката Себастиян Пингел изпусна самичък против вратаря на домакините Густаво Бусато. Точно Пингел обаче понижи в 61-ата мин. след неточност на отбраната. Жул Кейта обаче успокои съотборниците си с нов гол в 83-ата мин. с шут в долния ляв ъгъл. Победата можеше да е и още по-изразителна, само че пропуски за " ЦСКА-София " направиха Али Соу на няколко пъти, Юрген Матей, Греъм Кери и Кейта.

Следващият противник на " ЦСКА-София " ще е спечелилият от мача " Базел " - " Анортозис ", като българският отбор ще е посетител в плейофа на 1 октомври. В " ЦСКА-София " към този момент одобряват, че това е швейцарският отбор, който до почивката води с 3:1 против противника от Кипър. " Не беше толкоз елементарно. Съперникът се опита да направи всичко допустимо.На почивката дадох инструкции да осъществяваме трети гол, и бях сигурен, че ще ги пречупим. Вкараха ни гол, имаше известна неустановеност. Направихме доста мощно първо полувреме, пресирахме противника, владеехме топката, можеше и трети гол да осъществяваме. На полувремето си говорехме да имаме заостреност през втората част, трябваше да използваме фланговете и да вкараме скорост. Мачът с Базел е бонус за нас. Сега ще мислим за " Локомотив " (Пд). Ще разузнаем тима на " Базел ". Имаме своите шансове и се надявам да ги използваме ", съобщи след мача треньорът Стамен Белчев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР