ЦСКА постигна нещо уникално в изминалата футболна есен. Нещо, което не

...
ЦСКА постигна нещо уникално в изминалата футболна есен.
Нещо, което не
Коментари Харесай

ЦСКА с уникално постижение през есента

ЦСКА реализира нещо неповторимо в миналата футболна есен.

Нещо, което не е особено и всекидневно срещано както за „ алените “, по този начин и за останалите отбори в елита. Отборът на Нестор Ел Маестро има повече точки като посетител, в сравнение с като хазаин, написа „ Мач Телеграф “.

Това единствено по себе си не е чак толкоз сензационно и се е случвало в историята на отбора. Но толкоз огромна разлика сред точите на открито и взетите вкъщи, в интерес на тези изтръгнати на непознат терен, в никакъв случай не е имало при ЦСКА.

Тимът на Ел Мастро завоюва единствено половината от семействата си в шампионата досега – 5 от 10 мача. От другите 5 имаше 4 равенства и едно проваляне в последния дуел за годината против Лудогорец.

Това обезпечи актив от 19 точки от 30 вероятни, което прави 63,33%. При гостуванията ЦСКА все 23 точки отново от 30 вероятни, а  проценти успеваемостта на непознат терен е над 13 % по-висока – 76,67%.

Досега единствено в два сезона и то в далечното минало ЦСКА е приключвал с по-голям актив като посетител. Това е ставало през 1955 и 1957 година, само че разликите са доста по-малки от в този момент.

В първия упоменат шампионат ЦСКА има 18 точки вкъщи и единствено една повече от визити, а като условен дял разликата е единствено 4% допълнително за гостуванията. През 1957-а пък точките са 16 на 18, а успеваемостта 73 на 82%.

Интересен и уникален бе и предишния сезон за клуба. Тогава като брой точките вкъщи бяха с две повече, в сравнение с тези като посетител – 43 против 41. Като % обаче отборът бе по-успешен като посетител – 79,63% бе активът у дома и 80,39% този на открито.

Разликата идва от това, че общият брой на мачовете в шампионата бе нечетен – 35. Домакинствата бяха с едно повече от гостувания – 18 против 17, което и изяснява разликата в процентите.

Сегашната рекордна разлика в представянето в интерес на гостуванията може и да се промени през пролетта, само че най-малко за момента този сезон е без аналог в историята.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР