ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 на стадион „Българска армия“

...
ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 на стадион „Българска армия“
Коментари Харесай

ЦСКА взе реванш от Локо Пд и е първият полуфиналист

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 на стадион „ Българска войска “ в четвъртфинален мач от Sesame Купа на България и е първият полуфиналист в шампионата. По този метод " армейците " си отмъстиха на " смърфовете " за загубата в София с 1:3 за състезание по-рано през сезона. Домакините постановиха напън през първото полувреме и откриха посредством Жорди Кайседо (33), който съумя да провре топката сред краката на вратаря Лукас Рейдър. " Армейците " удвоиха 8 минути по-късно с гол на Георги Йомов, който се разписа с голяма доза шанс след рикошет в двама бранители на " смърфовете ".
Локо стартира срещата с извънредно чисто състояние. Още преди да е изтекла и минута Преслав Боруков бе изведен самичък против Густаво Бусато, само че бразилецът съумя да съкрати ъгъла и предотврати кошмарно начало за " армейците ".
ЦСКА отговори в 18-ата минута. Греъм Кери изведе елегантно Брадли Мазику на стрелкова позиция, бранителят стреля мощно в близкия ъгъл, само че Лукас Рейдър съумя да избави.
В 31-ата минута Греъм Кери още веднъж сподели отличен взор върху играта и откри Жорди Кайседо на границата на наказателното поле. Еквадорецът се обърна добре и стреля мощно, само че топката попадна в ръцете на Лукас Рейдър.
Две минути по-късно натискът на " алените " даде резултат. Кайседо бе съвършено открит на фланга от Иван Турицов, освободи се от Томашевич и напредна, навлезе в наказателното поле и остана очи в очи с Рейдър. Еквадорецът бе праволинеен и мушна топката сред краката на германеца за 1:0. " Армейците " продължиха да натискат и разумно доближиха и до второ попадение. След безредие в 41-ата минута топката се озова в краката на Георги Йомов, който я овладя и стреля към вратата, а след рикошет в Томашевич и Паскалев, тя още веднъж попадна в мрежата на " смърфовете ".
Локо Пд съумя да отвърне на предизвикването. След центриране на Умарбаев от свободен удар се стигна до няколко несполучливи опита за изчистване, като Амос Юга подари топката на Александър Василев. Той стреля от воле, само че Бусато сподели страховит инстикт и мазета в ъглов удар.
Второто полувреме стартира в доста по-ниско движение, ЦСКА още веднъж имаше самодейността, само че до съществени голови положения не се стигаше.
В 66-ата минута въпреки всичко такова се откри пред " армейците ". Карло Мухар напредна и откри по отличен метод Кайседо, който с положително придвижване без топка се освободи от защитата на " железничарите " и излезе на добра позиция, само че Рейдър избави.
Минута по-късно гостите най-накрая съумяха да основат голова опция. Парвизджон Умарбаев центрира рисково към Димитър Илиев, който бе изтърван от Греъм Кери и стреля рисково с глава, само че Бусато улови.
В 80-ата минута Мено Кох не се ориентира добре при дълго подаване към Боруков и нападателят съумя да се измъкне от нидерландеца, което го остави самичък против Бусато, той стреля, само че ъгълът бе доста дребен и бразилецът избави.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР