ЦСКА изчаква решение на Общинския съвет за реконструкцията на стадион

...
ЦСКА изчаква решение на Общинския съвет за реконструкцията на стадион
Коментари Харесай

Чака решение: ЦСКА връща огромна територия на Борисовата градина

ЦСКА изчаква решение на Общинския съвет за реконструкцията на стадион „ Българска войска “. Ремонтът на оборудването ще трансформира Борисовата градина в още по-приятно място за всички поданици на София. Ето по какъв начин ще се случи това.

„ Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме направената експертна оценка на дървесната растителност към плана, която следва да бъде прегледана в непрекъснатата „ Комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори “ към Столичния общински съвет “, стартира известието на ЦСКА.

„ Одобрението на плана от Общинския съвет е една от най-важните крачки по пътя към приемане на разрешението за градеж за реконструкцията на стадиона и благоустрояването на околното пространство. Абсолютно уверени сме, че свършената работа и желанията ни да облагородим изцяло парковата среда към нашия дом, ще бъдат признати без забележки от членовете на комисията към СОС.

Ето какви са проектите ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на настоящето рушащо се оборудване и прилежащи площи да изградим съвременен стадион с прелестна паркова среда.

1) Ще понижим стъпката на стадиона с към 3800 кв. м, като реконструираното оборудване попада напълно в чашката на съществуващия стадион;

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно прилагане в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се усили с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде отстранена, а на мястото на настоящия сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

3) Ще засадим нови над 300 дървета към реконструирания стадион.

Водени от откровеното си предпочитание да изградим съвременен стадион и да облагородим парк Борисова градина, имаме вяра, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и признати от членовете на Столичния общински съвет, което да докара до приемане на позволение за градеж на по този начин мечтаната от хиляди българи реорганизация на ст. „ Българска войска “, разгласиха от ЦСКА.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР