Цинкът играе много важна роля за укрепването на имунната ни

...
Цинкът играе много важна роля за укрепването на имунната ни
Коментари Харесай

Храни, богати на цинк, пазят от Ковид през зимата

Цинкът играе доста значима роля за укрепването на имунната ни система. Той усъвършенства храносмилателната ни система, метаболизма и е значимо хранително вещество. Възрастните би трябвало да одобряват от 8 до 13 мг цинк на ден, пише БГНЕС. Когато дамата е бременна или кърми, приемът варира според от пола на бебето. Ако желаете да се предпазите от ковид през зимните месеци, включете в менюто си тези пет храни, богати на цинк.

Фъстък

Фъстъците са на ниска цена и апетитен източник на цинк. Специалното е, че фъстъците се харесват на всички. Можете да ги включите в салатата си, или можете да намажете фъстъчено масло върху ябълка или самун. Фъстъците са значим източник на цинк за тези, които ядат вегетарианска храна.

Хумус

Хумусът също е богат на цинк. Той може да се употребява със сандвичи или с пържени картофи. Хумусът е цялостен с антиоксиданти, фибри и доста други хранителни субстанции.

Яйца

Яйцата съдържат умерено количество цинк. Едно огромно яйце съдържа 5% от дневната ви потребност от цинк. В него има 77 калории, 6 грама протеин и 5 грама здравословни мазнини, както и други минерали и хранителни субстанции.

Леща, нахут

Лещата и нахутът съдържат доста цинк. 100 грама варена леща съдържат 12% от дневните ви потребности от цинк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР