ЦИК е поискала съдействие от компетентните държавни органи и правителството

...
ЦИК е поискала съдействие от компетентните държавни органи и правителството
Коментари Харесай

ЦИК иска помощ за поръчката на още машини за гласуване

ЦИК е поискала подпомагане от способените държавни органи и държавното управление да дефинира специалисти, които да оказват помощ при оформянето на техническите параметри на новата социална поръчка за спомагателни машини за гласоподаване, съобщи БНР.

ЦИК подхваща и дейности за придобиване собствеността на 9 хиляди и 600 машини от миналата поръчка. За да се извърши заплащането, е нужен приемно-предавателен протокол, подписан от възложителя и изпълнителя. Председателят на комисията Камелия Нейкова настоя документът да премине през следващ одит, изключително за софтуерната част.

„ И с цел да стане това нещо, ние отново опираме до нуждата от тази експертиза, която на нас ни липсва. Когато, в случай че ни бъдат предоставени специалисти, нека бъдат предоставени такива, с цел да може да се вземе решение заплаща ли се цената, напълно ли се заплаща, би трябвало ли да се претендират неустойки “, съобщи тя, представена от националното радио.

Председателят на ЦИК съобщи, че по контракт доставчикът „ Сиела Норма “ няма обвързване да създаде програмен продукт за машините за изборите на 11 юли.

„ Прехвърли ли се собствеността, значи, че оттук насетне машините с опция да се модифицират за всевъзможен вид избори не обвързват ЦИК със обвързване софтуерът да се създаде тъкмо от този реализатор “, изясни още Камелия Нейкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР