Централният лъч на ДПС посети област Хасково. Кандидат-депутатите от листата

...
Централният лъч на ДПС посети област Хасково. Кандидат-депутатите от листата
Коментари Харесай

Карадайъ: За младите да търсим обединение

Централният лъч на Движение за права и свободи посети област Хасково. Кандидат-депутатите от листата на Движение за права и свободи, водени от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ участваха на протест, отдаден на 10-то майските събития от 1984г. по време на така наречен „ възродителен развой “ в село Караманци. След среща с жителите на хасковските села Козлец и Текето,  се проведе  избирателен протест в град Хасково.

Пред митинга ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че Движение за права и свободи от 2 години приканва главните политически сили да седнат на масата и да очертаят целите на страната, с цел да може който е на власт да следва тези цели. Както виждате за две години това не се случва. Ако продължаваме да вървим по този начин по инерция, значи и по инерция да предадем на младите най-бедната в Европейски Съюз страна, добави той. Нямаме право да завещаем на идващите генерации най-бедната страна в Европейски Съюз, бе безапелационен Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи настоя Държавата да извършва уговорките си за отпечатването и разпространяването на учебници по турски език. Той подсети, че от 20 години Министерство на образованието заобикаля да извърши тази своя отговорност. Въпреки уверенията, сподели Карадайъ, и този път учебниците по турски език не са включени в Постановлението на Министерски съвет. „ Аз ви споделям, Движение за права и свободи ще отпечата утвърдените учебници за турски език и на есен ще ги раздадем на нашите деца. “, съобщи Карадайъ. Ето този двоен стандарт би трябвало да променим в нашата татковина. Заради този двоен стандарт Европа ги чува, само че им вижда и дейностите и  не им има вяра. Но на нас ни има доверие, заключи ръководителят на Движение за права и свободи и лидер на листата на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи и депутат от Хасково Йордан Цонев обърна внимание на визитата на папа  Франциск в страната и словото на президента по време на посрещането му.  „ По време на визитата си папа Франциск сподели, че България е страна, в която на разликите се гледа като благосъстояние, а не като проблем. Това е принцип на Движение за права и свободи от 30 години. Ние сме покрай духовните водачи на света. Затова сме най-великата партия в историята на света “, сподели Цонев.

Йордан Цонев съобщи, че президентът също в своето слово сподели, че в миг в който в Европа се надига езикът на омразата е време да си спомним за светите братя Кирил и Методий, които построиха мост сред хората и които разрешиха да се осъществя правилото всеки на собствен език да беседва и да се моли на собствен език. Искам от като ваш народен представител и като гласоподаватели на президента да го запитам по кое време ще вземете отношение по въпроса за ксенофобията в България и езика на омразата, който се лее от трибуната на българския парламент. Ние от Движение за права и свободи чакаме от обединителя на нацията  какво е отношение му към ксенофобията и езика омразата в България, посочи Цонев.

На предизборната среща участваха и регионалният ръководител Ерджан Юсуф, претендентите за евродепутати Илхан Кючюк-председател на Младежко Движение за права и свободи, Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб и Цветан Енчев, общински кметове и общински ръководители на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР