Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС Мустафа

...
Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Държавата не работи, нужен е рестарт

Централният лъч на Движение за права и свободи отпред с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ стартираха своята предизборна обиколка със с. Петко Каравелово, област Велико Търново за дадат мощната си поддръжка за лидера на листата на Движение за права и свободи Мастън Мастънов.

Карадайъ напомни, че преди 4 години предизборната акция на Движение за права и свободи за ПИ 2017 стартира от Велико Търново и още веднъж с номер 9. И добави, че „ Движение за права и свободи е устойчива партия, следва пътят си, развива се, тъй като дружно до опитните ни фрагменти стоят и подготвените ни млади фрагменти, които да придобият опит с цел да има отново опитни фрагменти, които да образоват идващото потомство. Така се развива Движение за права и свободи!

Но освен със своите фрагменти, Движение за права и свободи има своята визия своята сила за правдивост за достолепие, за чест. През 1989 г нито танковете, нито автоматите съумяха да ни спрат и докарахме демокрацията в България. Това е Движение за права и свободи.

През 1991 година при откриването на Народното събрание Движение за права и свободи уточни пътят и мястото на България, че мястото на България е в Европа, само че пътят минава през Босфора, през днешния ден това е реалност. През 2004, когато Движение за права и свободи беше на власт, България стана член на НАТО. През 2007 година, когато Движение за права и свободи беше част от ръководството България, стана член на от Европейски Съюз. Това е Движение за права и свободи, гледа напред най- малко 10-15 години.

Карадайъ подчертава върху главните цели в Програмата на Движение за права и свободи и съобщи: „ От 5 години Движение за права и свободи изведе във своята стратегия съществени цели – чиста вода, чист въздух чиста сила, чисти храни, високи технологии, включване на свободни и дейни жители. В България никой не ни чу, само че това са целите на Европейски Съюз. Искаме действителна същинска смяна в нашата Родина “, бе безапелационен водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Пред събралите се хора на площада в с. Петко Каравелово Карадайъ уверено съобщи, че „ Държавата ни през днешния ден не работи и има потребност от рестарт. Държавността има потребност от рестарт ".

И продължи: " Не може джипката да е знак на държавността. Държавата има свои органи и институции, не може в нашата Родина институциите да водят война между тях, вместо да се координират и да са в разговор. Омразата, разделянето, опълчването, арогантността и експанзията би трябвало да спрат, тъй като това до нищо положително не води. Ако желаеме да градим заслужен живот в нашата Родина България за всеки един български жител, на тези избори би трябвало да изберем Програмата за ускорено икономическо развиване, която има Движението за права и свободи “, приключи Карадайъ и прикани хората да поддържат младия и деятелен Мастън Мастънов с номер 9 в интегралната бюлетина.

В своето изявление зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев също даде поддръжка за младия лидер на листата и съобщи „ Мастън - хем интелигентен, хем хубав, хем компетентен, хем можещ и хем е покрай вас. Нека аз, като един от най-опитните парламентаристи, да ви обещая нещо. - Мастън ще стане прелестен парламентарист и още в идващия парламент той ще бъде член на бюджетната комисия, дружно с мен. Обещавам ви го. Ето по този начин се променяме ние. Даваме път на младите, тъй като те би трябвало да създадат Новия свят. Те са Новия свят. Ние по-опитните единствено би трябвало да им помогнем. Трябва да им отворим пътя, би трябвало да им отстъпим, да ги учим, да им покажем и те ще поемат всичко, и ще го създадат доста по-лесно от нас. Това го прави единствено Движение за права и свободи. “

Цонев добави, че „ Движение за права и свободи е най-можещата, най-българската и най-патриотичната партия. Партията, която още веднъж ще промени България. За положително и за благоденствие сред всички. Партията, която ще спре омразата и разделянето, което беше насадено в последните 10 години. Партията, която гледа към елементарните хора, към дребните села, към махалите, към техните домове и към техните деца. Всичко това ще създадем дружно, скъпи другари. Имайте чувството, че историята зависи отново от нас. Имайте силата да го създадем още веднъж, с цел да видят в България, че в действителност обичаме България, че в действителност желаеме да живеем в изменена България, в богата България, в която децата ни желаят да вървят в чужбина единствено на екскурзия и да работят тук “.

На представянето на Великотърновската листа участваха още евродепутатът Атидже Алиева-Вели, Камен Костадинов – член на ЦОБ на Движение за права и свободи, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Велико Търново Гюнай Далооглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР