Централната избирателна комисия (ЦИК) разреши видеозаснемането и видеоизлъчването в реално

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) разреши видеозаснемането и видеоизлъчването в реално
Коментари Харесай

ЦИК с извънредна новина за изборите

Централната изборна комисия (ЦИК) позволи видеозаснемането и видеоизлъчването в действително време в изборното помещение на изборна секция след края на изборния ден при оповестяване на гласуването за завършило. Това оповестиха от комисията.

То ще обгръща активността на Секционната изборна комисия при определяне на резултатите от гласуването, процесът на преброяване на хартиените бюлетини в изборните секции, където се е гласувало по този начин, както и процесът по сформиране на секционния протокол.

Заснемането и излъчването в действително време се реализира на избраното от районната комисия място, тъй че да не се затруднява работата на комисията и на изчислителния пункт към РИК.

То ще се прави при съблюдаване на условията за отбрана на персоналните данни и противоепидемичните ограничения.

Не се позволява снимане на изборните описи.

Междувременно от ЦИК оповестиха, че криптографският идентификатор (системен хеш), който би трябвало да попада в систематичната квитанция (диагностичен доклад), отпечатана от СИК преди началото на гласуването в изборния ден от машината за гласоподаване, е със следното наличие: 05 35 97 A2 16 3A 8F 72 6D 48 6E 09 35 F8 AA 03 56 AD A8 25 92 D1 10 21 CD 88 11 D1 Е7 F0 9С 2Е.

Софтуерната версия на устройствата за машинно гласоподаване и систематичния хеш са удостоверени от органите по член 213а, алинея 2 от ИК, показват от ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР