Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да променя протоколите за секционните

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да променя протоколите за секционните
Коментари Харесай

ЦИК няма да променя протоколите за секционните избирателни комисии

Централната изборна комисия (ЦИК) няма да трансформира протоколите за секционните изборни комисии, тъй като в тях няма нито един ред, който да не дава отговор на Изборния кодекс.

Говорителите Таня Цанева и Димитър Димитров обясниха, че без сумиране на данни протоколът не е цялостен.

„ Обсъждайки този въпрос, значи ние да нарушим Изборния кодекс. Предложенията, които слушам в общественото пространство – да не се попълнят тези кафези, а този протокол да се занесе в районната изборна комисия, в изчислителния център, сами разбирате, че тогава към този момент биха могли да се появят подозрения, че има някакви операции с тези протоколи “, сподели Цанева.

„ Протоколът е направен по този начин, както предписва Изборния кодекс. Нека по този начин той си има създатели, това са самите депутати “, уточни Димитров.

Един час повече ще лишава попълването на протокола в огромните многомандатни региони, евентуално ще се чака и 1 час повече при предаването им в Районните изборни комисии, разясниха от ЦИК.

По-рано две от политическите партии насочиха рецензии към работата на ЦИК по отношение на подготовката на парламентарните избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР