Централната избирателна комисия (ЦИК) и Националният статистически институт (НСИ) влязоха

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) и Националният статистически институт (НСИ) влязоха
Коментари Харесай

ЦИК и НСИ в спор за преброяването

Централната изборна комисия (ЦИК) и Националният статистически институт (НСИ) влязоха в неприсъствен спор за Преброяване 2021.
А съответен мотив за зародилото напрежение стана изявление на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова в националната телевизия, в което тя споделя, че периодите за оповестяване на резултатите от преброяването са били удължени „ един-два пъти “.
От Национален статистически институт обявиха, че това са погрешни изказвания. В тази връзка ръководителят на статистическия институт доцент доктор Атанас Атанасов изпрати писмо до Нейкова, в което изрично отхвърля да има каквото и да било забавяне и обръща внимание, че периодите за оповестяване на резултатите от Преброяване 2021 не са удължавани или променяни.
В писмото си доцент Атанасов отбелязва, че преди близо месец е изискал среща с ръководителя на ЦИК, само че не е получил отговор. Той споделя още, че нормално преди избори ЦИК изпраща питане за последните налични данни, само че за тези избори такова питане няма.
В края на писмото си ръководителят на Национален статистически институт насочи покана за среща, на която да бъде изяснено какво би могъл да направи Националния статистически институт, с цел да може бъдещите избори да бъдат по-честни, справедливи и транспарантни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР