В неделя от 12:00 часа сдружението за гражданска инициатива Аз

...
В неделя от 12:00 часа сдружението за гражданска инициатива Аз
Коментари Харесай

Във Вършец излизат на протест. Настояват за ремонт на опасен път

В неделя от 12:00 часа сдружението за гражданска самодейност „ Аз съм от Вършец “ провежда протестно шествие  заради окаяното положение на пътя Враца – Вършец , чийто ремонт се отсрочва с години и прави невъзможна връзката сред курорта и регионалния център. Този път свързва Вършец с интернационалния път Е-79.

Шествието ще стартира от с. Стояново и ще приключи при разклона за Враца и Монтана. Николай Резашки, ръководител на сдружението, разяснява:

„ Буквално рискуваме живота си всякога, когато използваме Републикански път III-162, който е трансфорат в лабиринт от дупки и трапове, няма маркировка и е място на десетки пътнотранспортни катастрофи. Аз пребивавам във Вършец и работя във Враца и пътувам всеки ден. Повярвайте ми, това е призрачен сън! “

Републикански път III-162 е единствената връзка на курорта с Враца и интернационалния път Е-79 и стотици хора го употребяват както за напредване до работните си места, по този начин и за туризъм в СПА курорта. Абсолютно нелогично и безпричинно е отлагането с години на ремонта на този значим пътен сектор . Досега е имало редица митинги и претенции към АПИ за незабавни дейности, само че за жалост в Бюджет 2024 не е очакван ремонт на този път.

Протестиращите ще упорстват за неотложен настоящ ремонт и обезпечено финансиране за 2025 г . за планиране за главен ремонт на Републикански път III-162 в частта му от км 29 /село Долно Озирово/ до Републикански път I-1 при 131,2-и км.

Вече работи първата в България и района атомна зарядна станция

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР