Централната избирателна комисия прие условията и реда за провеждането на

...
Централната избирателна комисия прие условията и реда за провеждането на
Коментари Харесай

ЦИК прие условията за провеждане на предизборна кампания

Централната изборна комисия одобри изискванията и реда за провеждането на предизборната акция за идния парламентарен избор. Тя се открива на 5 март и ще завърши в 24:00 часа на 2 април, като ще се води на български език.

Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и гратис предизборната акция на партиите, обединенията и инициативните комитети, записали претенденти в изборите за народни представители.

ЦИК разказва допустимите форми на предизборна пропаганда в доставчиците на медийни услуги, в това число БНР и Българска национална телевизия, като реши, че не са медийни услуги обществените мрежи Facebook, Туитър и други сходни и персоналните блогове.

С разпоредбите се не разрешава потреблението на пропагандни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и на непозната страна, както и религиозни знаци или изображения.

Забранено за предизборна пропаганда е потреблението на държавен и общински превоз, такава не може да има в общински и държавни институции, институции, държавни и общински предприятия, в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване, пропагандата от чиновници на вероизповеданията.

Не се смята за пропаганда осъществяването на религиозни обреди. Забранява се в комерсиалната реклама да се насочат политически внушения в изгода или във щета на една или друга партия, коалиция, предприемчив комитет или претендент.

До 5 март, когато се открива предизборната акция, се не разрешава слагането на предизборни пропагандни материали. Предизборни събрания, които са обществени, би трябвало да се провеждат при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, заповеди и инструкции за осъществяване на изборния развой в изискванията на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР