Центърът за градска мобилност в столицата изпробва нов начин на

...
Центърът за градска мобилност в столицата изпробва нов начин на
Коментари Харесай

Постоянен контрол в транспорта в София?

Центърът за градска подвижност в столицата тества нов метод на надзор на пасажерите в крайградските линии, а точно кондуктор във всеки рейс, оповестява Нова тв.

През 2016 година контрольорите в София са създали близо 10 милиона инспекции. Резултатът от тях – 60 000 санкционирани. Към момента 10% от пасажерите се возят даром.

В София работят 220 контрольори, в случай че във всеки рейс се назначи кондуктор, то ще трябват най-малко още толкоз хора, които да покрият крайградските линии. Плановете обаче не включват наемане на нови хора.

Линия 27 в София е пилотният план на Центъра за градска подвижност, с който ще се ревизира дали е преференциално във всеки рейс да има контрола. За ден работа кондукторите регистрират взрив на закупените билети.

Постоянен надзор обаче няма по какъв начин да бъде въведен.

Бургас вкарва непрекъснатия надзор през 2002-ра и резултатите са забележими.

А с изключение на да наблюдават за изрядността на пасажерите, кондукторите имат и друга задача – да стоплят връзките сред пасажери и проверяващи.

Дали ще има кондуктори в крайградските линии ще стане ясно в края на годината. Тогава би трябвало да стартира и същинската работа по тикет-системата на София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР