Центърът Външноикономическо сътрудничество към БСК проведе в периода 1-30 юни

...
Центърът Външноикономическо сътрудничество към БСК проведе в периода 1-30 юни
Коментари Харесай

Готови ли са българските фирми да използват изкуствен интелект в бизнеса

Центърът " Външноикономическо съдействие " към БСК организира в интервала 1-30 юни 2023 година онлайн допитване до компании – членове на БСК.

Целта е да се откри готовността на бизнеса да се възползва от опциите на изкуствения разсъдък, на страницата си.

26,1% от интервюираните от Българската стопанска камара (БСК) компании, които членуват в организацията, заявяват, че употребяват изкуствен интелект (AI) в бизнес процесите си, а 27,5% възнамеряват да влагат в AI в околните три години.

За 18,3% от предприятията въвеждането на изкуствен интелект е прекомерно скъпо, а други 18,3 на 100 настояват, че бизнесът им няма потребност от AI.

Всяка десета компания се колебае дали да влага в AI решения.



В изследването се включиха над 150 експортно-ориентирани дребни и междинни предприятия от разнообразни браншове на стопанската система, включително храни, електроника, осведомителни технологии, търговия и услуги.

Във връзка с осъществяване на действия в поддръжка на компании от бранша на биохраните, Центърът " Външноикономическо съдействие " изнесе настрана данните за участвалите в изследването компании от този бранш.

Всяка пета (20%) от тях употребява AI, а други 20% възнамеряват да влагат в технологията в идващите три години.

40% от представителите на бранш " Биохрани " считат, че бизнесът им няма потребност от AI, за 10% е прекомерно скъпо, а други 10% към момента се двоумят дали да влагат.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР