Ценовото рали на биткойна вероятно ще продължи и занапред. ©

...
Ценовото рали на биткойна вероятно ще продължи и занапред. ©
Коментари Харесай

Bitcoin прескочи 12 хил. долара, очакванията са разнопосочни

Ценовото рали на биткойна евентуално ще продължи и отсега нататък.

© Dado Ruvic Още по тематиката
De Beers ще употребява блокчейн механизъм, с цел да следи диамантите си

Инициативата е още едно доказателствот за навлизането на технологията в практиката отвън финансовия бранш
6 дек 2017
Китайската национална банка " видя " гибелта на Bitcoin

Московската борса възнамерява фючърси с криптовалути
5 дек 2017
Къде да си похарча биткойна

Разплащането с криптовалути към момента е лимитирано, благоприятни условия за това обаче има и в България
24 ное 2017 Хиляда $ за един ден. С толкоз нарастна цифровата валута Bitcoin на 6 декември, преминавайки психическата граница от 12 хиляди $ и достигайки нови исторически върхове. На борсата Coinbase криптопарите даже се търгуваха на равнища от над 12 800 $. Според финансовите анализатори, в околните дни е неизбежно да забележим известно поевтиняването поради корекциите на трейдърите след следващия пик на курса.

Рязкото повишаване на биткойните докара и до рекордна капитализация на пазара, която надвиши 200 милиарда $.

Очакванията са възходящият тренд да продължи и след края на тази седмица, защото
Cboe Global Markets Inc разгласи, че на 10 декември ще стартира търговия с фючърси на биткойна, а седмица по-късно (на 18 декември) такива принадлежности за търговия ще задейства и най-големият международен оператор на търговия с фючърси - CME Group Inc.

Все отново към този момент няма изгледи цифровата валута да бъде листната на някоя от огромните обичайни тържища, като измежду главните аргументи за това е мощната й волатилност.

Правила за прането на пари

В същото време се разбра, че Англия има намерение да ускори регулациите на криптовалутите, като разшири върху тях сферата на деяние на разпоредбите на Европейски Съюз за за битка с прането на пари. По информация на Rеutеrѕ по този метод трейдърите ще бъдат заставени да разкриват своята идентичност при интервенции с цифровите монети и да оповестяват, в случай че станат очевидци на подозрителни дейности.

Също по този начин английското финансово министерство разгласи, че в близко бъдеще се чака да приключат договарянията по общите регулации върху криптовалутите и пакетът от ограничения да бъде импортиран за разгледане в институциите на Европейски Съюз.

Стивън Барклай, който е стопански специалист на английската хазна, споделя, че предвижданите ремонти, в границите на битката против прането на пари и финансирането на тероризма, ще дадат опция за контролиране на активността на виртуалните обменни бюра и платформите за даване на цифрови портфейли.

Визия за бъдещето

От другата страна на Атлантическия океан американският управител на хедж фондове Джеймс Алтъшър предвижда, че напълно скоро Китай ще предложи мощен съперник на биткойна и тогава стотиците различни валути ще се трансфорат в балони. Паралелно с това Алтъшър счита, че страните ще стартират скрито да акумулират цифрови активи. Възможно е, споделя още той, някои страни като Венецуела да вземем за пример да преминат напълно към потреблението на криптопари поради огромната инфлация на националната валута.

Любопитно е още, че съгласно Алтъшър огромните банки ще стартират да одобряват биткойни и други цифрови монети и даже ще предложат принадлежности за тяхното предпазване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР