Цените на петрола се повишават в сряда, след като котировките

...
Цените на петрола се повишават в сряда, след като котировките
Коментари Харесай

Цената на петрола се покачва, очаквайки ново съкращаване на добива

Цените на петрола се покачват в сряда, откакто котировките за главните международни марки паднаха с над 20% от януарския си пик. Инвеститорите чакат Техническият комитет за мониторинг на ОПЕК + да разиска въпроса за понижаване на добива, сочат данните от днешната търговия.

Априлските фючърси за сорта Brent на борсата ICE Futures в Лондон през днешния ден сутринта се продават по $54,46 за барел, което е с $0,50 (1%) по-висока от цената при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $0,49 (0,9%), до $53,96 за барел.

Фючърсите за американския WTI за март в електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,43 (1,11%) - до Щатски долар 50,04 за барел. В края на предходната сесия цената им спадна с $0,50 (1%) до $49,61 за барел.

" Мечият " тренд на пазара е поради опасения за спад в търсенето на нефт, породен от разпространяването на ковид в Китай и света. BP чака понижаване на световното търсене на нефт през 2020 година сред 300 000 до 500 000 барела дневно. Според оценките на ОПЕК спадът в търсенето ще възлиза на към 400 хиляди барела на денонощие.

Междувременно данните от Американския институт за нефт (API) демонстрираха нарастване на запасите от петрол в Съединени американски щати през предходната седмица с 4,18 милиона барела. Официалната статистика за запасите ще бъде оповестена от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати по-късно в сряда.

Фокусът на търговците е срещата на Техническия комитет за наблюдаване на съглашението за ограничение на добива OPEC + (JTC), която ще продължи и през днешния ден. Въз основа на резултатите от тази среща ще бъде взето решение дали да се свика изключително съвещание на министрите на всички страни, участващи в ОПЕК + или единствено на министри на Комитета за наблюдаване (JMMC), който се управлява от водачите на пакта - Русия и Саудитска Арабия.

Във вторник Bloomberg заяви, цитирайки участници в срещата, че Саудитска Арабия упорства за в допълнение понижаване на производството на нефт с 500 хиляди барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР