Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на очакванията за увеличение на доставките

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник на фона на упованията за нарастване на доставките и прогнозата за по-ниското търсене поради високите разноски за сила.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,63  $, или 0,77%, до 81,54 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,57 $, или 0,71%, до 80,22 $ за барел

Петролните пазари записват седмични намаления три следващи седмици, като цените са потиснати от мощния $ и спекулациите, че администрацията на американския президент Джо Байдън може да нефт от стратегическия запас на Съединени американски щати за изстудяване на цените.

„ Белият дом разисква по какъв начин да се оправи с по-високата инфлация, като някои чиновници приканват за потребление на стратегическия запас или за прекъсване на износа на Съединени американски щати “, споделят анализатори на ANZ в отчет.

Междувременно Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) предходната седмица понижи прогнозата си за международно търсене на нефт през четвъртото тримесечие до приблизително 99,49 млн. барела дневно, което е с 330 хиляди барела под прогнозата от октомври.

Руската „ Роснефт “, втората по величина петролна компания в света след Saudi Aramco, предизвести в петък за евентуален „ супер цикъл “ на международните енергийни пазари, повишавайки вероятността за още по-високи цени, защото търсенето изпреварва предлагането.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР