Кметът на Варшава Рафал Тшасковски е най-силният кандидат на предстоящите

...
Кметът на Варшава Рафал Тшасковски е най-силният кандидат на предстоящите
Коментари Харесай

Кметът на Варшава сочен за най-силен кандидат за президентските избори в Полша

Кметът на Варшава Рафал Тшасковски е най-силният претендент на идните президентски избори в Полша през 2025 година Това съобщи министърът на вътрешните работи и администрацията на Полша, координатор на специфичните служби Томаш Симоняк.

„ Смятам, че Тшасковски е най-силният претендент. На президетските избори през 2020 година той сподели отличен резултат  и по-късно стана кмет на Варшава “, сподели Симоняк в изявление за радио Zet. Шефът на силовите ведомства добави, че министър председателят Доналд Туск неведнъж е наричал Тшасковски евентуален претендент на президентските избори от политическото обединяване " Гражданска коалиция ". Официалното номиниране на претенденти обаче ще стартира едвам през есента, посочи Семоняк.

52-годишният Рафал Тшасковски взе участие в президентските избори през 2020 година, получи 30,46% от гласовете на първия тур и стигна до балотаж с сегашния полски президент Анджей Дуда, само че загуби от него с резултат 48,97%. На изборите през 2025 година Анджей Дуда към този момент няма да може да се кандидатира, защото е заемал два мандата най-високия държавен пост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР