Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж има право да обжалва екстрадицията

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж има право да обжалва екстрадицията
Коментари Харесай

Британски съд разреши на Джулиан Асанж да обжалва екстрадирането си в САЩ


Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж има право да апелира екстрадицията си в Съединени американски щати, откри Върховният съд в Лондон, заяви. Асанж е търсен в Съединени американски щати по обвинявания в шпионаж и е изправен пред до 175 години затвор. Обвиненията са свързани с публикуването на WikiLeaks на стотици хиляди изтекли поверителни военни дипломатически файлове за войните в Афганистан и Ирак.

През март Кралският съд в Лондон сподели, че на Асанж ще бъде разрешено да организира чуване по обжалване, в случай че Съединени американски щати не дават „ приемливи гаранции “ по отношение на няколко основни фактора.

Те включват, че Асандж ще може да разчита на правото на независимост на словото по Първата корекция по време на правосъден развой, и че като австралиец ще му бъдат предоставени същите отбрани по Първата корекция като жител на Съединени американски щати. Съдът на Обединеното кралство също изиска гаранции, че Асандж няма да бъде наказан на гибел.
Адвокатът на Асандж Едуард Фицджералд сподели в понеделник пред съда, че уверенията, направени от Съединени американски щати във връзка с способността на Асанж да разчита на правото си по Първата корекция, са били „ очевидно несъответстващи “, заяви Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР