Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес, тъй

...
Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия днес, тъй
Коментари Харесай

Петролът поскъпва заради подновеното търсене в Китай

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия през днешния ден, защото вложителите още веднъж погледнаха към по-рисковите активи след осъществяване на облаги на фондовите пазари, а и заради усъвършенстваните прогнози за увеличение на търсенето в Китай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през декември се повишиха с 22 цента или 0,2 на 100 до 90,25 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт с доставка през ноември добави 68 цента или 0,8 на 100 до 83,50 $ за барел, а този с доставка пред декември нарастна с 59 цента до 82,66 $.

Вчера и двата сорта спаднаха до най-ниските си равнища от две седмици насам след появяването на информация, че Съединени американски щати ще освободят още количества от стратегическите си запаси.

Цените на петрола се повишават и под въздействие на положителните корпоративни резултати, обявявани тази седмица, на покачващите се фондови пазари, както и на знаците, че търсенето в Китай още веднъж поема нагоре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР