Цените на петрола продължиха да се покачват в днешната търговия,

...
Цените на петрола продължиха да се покачват в днешната търговия,
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се покачват в днешната търговия

Цените на петрола продължиха да се повишават в днешната търговия, откакто последните данни демонстрираха, че производството в Китай се възвръща по-бързо от предстоящото, а търсенето на черно злато пораства, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Brent от Северно море с доставка през май прибавиха 24 цента или 0,3 на 100 до 83,69 $ за барел. Договорите за април завършиха през вчерашния ден с растеж от 1,44 $ до 83,89 $.

Американският лек недопечен нефт се повиши с 31 цента или 0,3 на 100 до 77,36 $ за барел, откакто в миналата сесия беше добавил 1,8 на 100.

Цената на петрола е мощно повлияна от вероятността за бързо възобновяване на китайската стопанска система, откакто данни за производството в страната демонстрираха сериозен растеж през февруари. Официалните данни сочат най-бързото развиване на бранша от 2012 г.

Спирачка за по-рязкото повишаване на черното злато обаче е нарастването на американските петролни запаси, добавили 6,2 милиона барела през предходната седмица, както и известно нарастване на добивите в някои страни членки на ОПЕК.

През февруари ОПЕК като цяло е добивал по 28,97 милиона барел на ден, или 150 000 барела повече от януари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР